Deel dit artikel
-

Vouwbare smartphone Huawei nu officieel in Europa

Huawei heeft zojuist in Barcelona de vouwbare Huawei Mate Xs officieel aangekondigd voor de Europese markt. Het gaat om een verbeterde versie van de Mate X, die het Chinese bedrijf een jaar geleden toonde.

Ingevouwen heeft het buitenste scherm aan de voorkant een diagonaal van 6,6 inch. Uitgevouwen gaat het om een groot scherm van 8 inch.

Net als de Mate 30-serie wordt ook dit toestel geleverd zonder diensten van Google.

Tot nu toe waren vouwbare smartphones geen groot succes. Toestellen van Samsung en Motorola toonden gebreken, en zijn erg duur.

De Huawei Mate Xs is verkrijgbaar vanaf volgende maand. De adviesprijs voor het model met 8GB RAM en 512GB opslag bedraagt 2499 euro.

Zoals verwacht werd ook de MatePad Pro 5G tablet aangekondigd. Ook dit toestel komt met Huawei AppGallery, de eigen appwinkel van het Chinese bedrijf, maar draait wel op Android.

De 10.8 inch tablet is verkrijgbaar met 6, 8 of 256 GB aan opslag. Het goedkoopste model kost 749 euro. Een Wifi only model gaat weg voor 549 euro, maar die zal niet breed beschikbaar zijn.

Topman Richard Yu, CEO Consumer Business Group, ging niet in op de productieproblemen in China als gevolg van het coronavirus. Wel stond hij lang stil bij de eigen appwinkel en de relatie met ontwikkelaars. Die zullen aangepaste versies van hun apps moeten ontwikkelen voor het ecosysteem van Huawei, dat vanwege handelsverboden geen Google licenties meer mag afnemen.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond