Deel dit artikel
-

‘Huawei verliest kwart smartphone-omzet’

Huawei kan een kwart van zijn omzet verliezen als gevolg van de sancties van de VS. Fubon Research en Strategy Analytics denken dat de daling van het aantal verscheepte smartphones dit jaar kan variëren van 4 tot 26 procent.

Google trok vorige week de licentie voor het gebruik van het Android-besturingssysteem voor Huawei-smartphones in. Het Chinese staatsbedrijf kan daardoor in de toekomst geen gebruik meer maken van diensten als Gmail, YouTube en de Google Play Store.

Inmiddels gaan er ook geruchten dat Microsoft zijn Windows-licenties aan de Chinese techgigant intrekt.

Ook kan Huawei geen hardware meer inkopen bij Amerikaanse bedrijven als ARM.

Huawei heeft al wel alternatieven achter de hand, zoals het gebruik van eigen software, maar de smartphones verliezen waarschijnlijk hun aantrekkelijkheid voor westerse consumenten als die niet meer kunnen beschikken over bepaalde Google diensten. Analisten verwachten overigens wel dat Huawei de crisis wel overleeft omdat het een grote thuismarkt heeft.

President Trump heeft inmiddels laten weten dat de sancties tegen Huawei kunnen worden opgeheven als de Verenigde Staten en China een handelsakkoord sluiten. Een opmerkelijk voornemen, omdat het Amerikaanse ministerie van Handel zette het Chinese bedrijf op de zwarte lijst heeft gezet vanwege de verdenking van spionage.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

4 Reacties

Vincent

Nooit een betere smartphone gehad dan mijn huidige Huawei. Hier kan IPhone niet aan tippen. Dus dan maar zo, Trump? Vies ventje.

Raaf

Is het niet net zo beangstigend dat we allemaal geheel afhankelijk zijn gemaakt van Google en Microsoft?
Twee Amerikaanse software giganten aan wie we zonder enige twijfel al onze persoonlijke informatie weg geven?
We zijn door het gebruik van Android, ooit begonnen als een mooi open source programma, allemaal aan de grillen van Google en dus ook Trump overgeleverd.
Misschien is dit een mooi tijdstip om daar eens bij stil te staan en opzoek te gaan naar een eerlijk en open alternatief.
Een ander operating system is misschien zo gek nog niet, deze Amerikaanse actie zet je in iedergeval aan het denken.
Ik ben ook zeer tevreden met mijn huidige Huawei en zou graag voor iets anders als os kunnen kiezen, maar dat heeft Google bijna onmogelijk gemaakt.
Willen wel zo afhankelijk van Google en Amerika zijn???

Arjan

Amerika en dan eigenlijk Trump eerst hard en nu weer alles versoepelen!? Dat komt waarschijnlijk doordat hij nu beseft dat als alles komt te vervallen Huawei gewoon doorgaat en haar eigen besturing systeem door ontwikkeld en op de markt zet, en dan kijken we wie daar allemaal in mee gaat?
Daarom heb ik alvast weer een Huawei mate 20 pro gekocht en ik ben nu al aan het kijken of het zonder Google en Microsoft lukt.

Lion

Ja een vies ventje, zo zwart al de raven.!
Hij zal er zelf wel goed aan verdienen!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond