Deel dit artikel
-

HvA start nieuwe master Urban Technology

De Hogeschool van Amsterdam start volgend studiejaar met de nieuwe, eenjarige voltijd masteropleiding Urban Technology.

Het komende decennium zal de oppervlakte en de bevolkingsomvang van steden verdubbelen. Dat betekent dat steden in een continue fase van technische en maatschappelijke ontwikkeling verkeren. Dan worden onderwerpen als duurzaamheid, technologie, economie en de wijze waarop we samenleven een grote uitdaging.

Professionals met een helikopterview en met gevoel voor sociaalmaatschappelijke ontwikkelingen zullen werken aan bruikbare, duurzame en toepasbare technische oplossingen voor complexe grootstedelijke vraagstukken.

Bestaande masteropleidingen leggen nogal eens de nadruk op theoretische kennis of is minder interdisciplinair gefocust. De masteropleiding Urban Technology (MSc Urban Tech) van de HvA zal naast het vereiste abstractieniveau ook kennis en vaardigheden leveren voor praktijkgerichte professionals. Belangrijkste thema’s hierbij zijn: Energy Transition, Circular Transition, Connectivity & Mobility en Designing Future Cities.

Het panel van de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) heeft de opleiding positief beoordeeld. Op basis van die beoordeling neemt de NVAO nu een voorwaardelijk besluit.

Foto Teodor Savin via Pexels

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond