Deel dit artikel
-

Minister Ollongren leidt innovatiemissie over ‘Smart Cities’

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) leidt van 12 tot 15 mei een innovatiemissie naar de Smart Cities-conferentie in New York. Op die conferentie worden ervaringen uitgewisseld en de zakelijke kansen verkend van innovaties die bijdragen aan de ontwikkeling van slimme steden. De Nederlandse delegatie bestaat uit vijftig bedrijven, instellingen en gemeenten.

Bij de ontwikkeling van ‘smart cities’ draait het om de vraag hoe technologie en data kunnen helpen bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken op het gebied van mobiliteit, onderwijs, zorg, duurzaamheid en veiligheid. Een voorbeeld is de aanpak in een Eindhovens uitgaansgebied waar sensoren en camera’s informatie verzamelen. Bij onrust gaan dan automatisch felle lichten aan.

En waar in Utrecht wordt gewerkt aan een modelwijk (‘Smart Grid’) voor slim en efficiënt gebruik van elektriciteit, werkt Rotterdam aan een systeem dat met sensoren de waterhuishouding optimaliseert.

De innovatiemissie is georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in samenwerking met het Nederlandse consulaat, Trade&Innovate NL, Amsterdam Trade&Innovate, Rotterdam partners en Brainport Eindhoven. Henk de Jong, algemeen directeur van adviesbureau PBQL, is zakelijk leider van de missie. De 50 deelnemende partijen uit Nederland presenteren hun innovaties vanuit het Holland Paviljoen in het beursgebouw.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond