Deel dit artikel
-

IBM en Microsoft begonnen met afbouw activiteiten Rusland

IBM heeft een naar eigen zeggen ordelijke afbouw van zijn activiteiten in Rusland aangekondigd. Ook Microsoft trekt zich vanwege de oorlog in Oekraïne verder terug uit Rusland.

IBM schortte in maart de bedrijfsactiviteiten in het land op en sloot zich aan bij tal van andere westerse bedrijven die ervoor kozen om zich terug te trekken uit Rusland na de invasie van Oekraïne.

IBM heeft zijn in Rusland gevestigde werknemers tot nu toe steeds betaald. Maar Amerikaanse sancties tegen Russische banken hebben ervoor gezorgd dat het bedrijf nu gedwongen wordt om zijn personeel te ontslaan.

IBM verwacht dat de maatregel zeer weinig impact zal hebben op de bedrijfsresultaten. Rusland is een zeer klein onderdeel van IBM, vertelde CFO Jim Kavanaugh. Rusland was vorig jaar goed voor ongeveer 0,5 procent van de totale omzet van IBM, of 300 miljoen dollar van de totale omzet van 57,4 miljard dollar.

Als reden voor het verder afbouwen van activiteiten noemt Microsoft ‘de de economische vooruitzichten en de impact op de werkzaamheden in Rusland’.

De bestaande contractuele verplichtingen worden nog wel nagekomen. De stop op de verkoop van producten blijft van kracht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond