Deel dit artikel
-

IBM gebruikt datacentrum voor verwarming zwembad

IBM gaat met een nieuw datacentrum in een voormalige militaire bunker een openbaar zwembad verwarmen. Het is de eerste keer dat IBM een datacentrum inzet voor milieuvriendelijke verwarming.

Het project in Zurich valt onder Project Big Green van IBM. Dit initiatief omvat energiezuinige IBM-producten en diensten. Daarnaast helpt IBM de energie terug te brengen bij Datacentra. Met een simpel plan van 5 stappen kan tot 42 procent aan energie worden bespaard.

Verwacht wordt dat het datacentrum bij volledige capaciteit, 2.800 megawatt aan warmte levert, wat in andere gevallen niet zou worden gebruikt. Die energie is genoeg om 80 huishoudens te voorzien van verwarming en warm water.

IBM leverde het datacentrum voor het Zwitserse it-bedrijf GIB-Services. Verwacht wordt dat het project over een paar maanden zorgt voor een comfortabele temperatuur van het zwemwater.

Het is theoretisch mogelijk om tot 90 procent van de elektriciteit van het datacentrum te hergebruiken. Hiermee wordt 130 ton CO2 bespaard, gelijk aan de uitstoot van een auto die meer dan 800.000 kilometer rijdt.

Bron foto: hunganh3 (CC)

Deel dit bericht

2 Reacties

Strategy on Demand

Geweldig om te zien dat organisaties de groene trend oppakken en bewust omgaan met energieverbruik. Vandaag verscheen hierover een artikel op onze blog: http://www.strategyondemand.org/groen-ondernemen/  

Harrold

Ik ben er erg blij mee dat bedrijven ook voor groen kiezen. Ga zo door zou ik zeggen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond