Deel dit artikel
-

IBMs Watson naar Silicon Valley

IBM heeft grootste plannen met zijn Big Data computer Watson. Die krijgt vanaf volgend jaar een tweede locatie in San Francisco, genaamd Watson West. De huidige Watson bevindt zich in Manhattan.

Watson was lange tijd een onderzoeksproject van IBM, maar na 2011 heeft IBM onderzocht hoe ze er geld mee konden verdienen. Er kwamen projecten op het gebied van zorg en geneesmiddelen. Langzaam maar zeker zijn er steeds meer projecten bijgekomen.

IBM heeft nu 350 partners die applicaties voor Watson ontwikkelen, waaronder ANZ Bank, Johnson & Johnson, de Mayo Clinic en het University of Texas MD Anderson Cancer Center.

In San Francisco zal de nadruk meer op startups komen te liggen. VineSleuth heeft bijvoorbeeld een dienst ontwikkeld die wijnliefhebbers helpt met de keuze van hun wijnen.

IBM is met Watson ook in Nederland actief. Vrijdag was er in Amsterdam een pitchcompetitie met tien Nederlandse startups en tech-bedrijven die Watson voor hun projecten hebben gebruikt.

Vandaag vertelt Nicky Hester van IBM op eHealth Convention meer over Watson Health. Zo zijn er inmiddels innovatieve apps voor de verpleegkunde, die gebruik maken van big data en analytics. eHealth Convention is uitverkocht. 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond