Deel dit artikel
-

ICANN-bestuurder sleept organisatie voor rechter

ICANN-bestuurder Karl Auerbach sleept zijn eigen organisatie voor de rechter. Hij eist onmiddellijke inzage in de financiën van de club. De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers is de non-profit organisatie die de uitgifte van domeinnamen regelt. Auerbach wordt bijgestaan door de Electronic Frontier Foundation.

Auerbach is een van de negentien bestuursleden van de organisatie. Slechts vijf van hen zijn gekozen, waaronder ook Auerbach. Hij stond in de VS al jaren bekend als luis in de pels van de ICANN. Ondanks verzoeken om inzage in de financiële situatie heeft Auerbach dat tot nu toe niet gekregen. De ICANN zou de verzoeken van Auerbach hebben genegeerd.

Al in december 2000 vroeg Auerbach inzicht, maar het management wist dat verzoek negen maanden te traineren. Daarop voerde de leiding nieuwe regels in, zonder ze voor te leggen voor stemming. Hier stond in dat men de boeken in mocht kijken, maar met de cijfers naar buiten treden werd verboden. Dit pikte Auerbach niet. De ICANN is daarmee in overtreding , vindt hij.

"De wet van Californie schrijft voor dat een non profit-organisatie alle informatie aan haar bestuurders moet geven om intelligente en doordachte beslissingen te nemen", aldus Auerbach. "ICANN heeft me de middelen ontnomen die ik nodig heb om mijn taak te kunnen doen. Bestuurders, en niet het management, hebben de uiteindelijke verantwoordelijkheid voor de organisatie."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond