Deel dit artikel
-

iDEAL grotendeels onbereikbaar (update)

Veel webwinkels kunnen sinds vanochtend amper nog geld innen bij klanten die willen betalen. iDEAL ligt er voor de meeste banken uit.

Enkel de klanten van kleinere banken als ASN, SNS, Triodos en Friesland Bank lijken nog gewoon te kunnen betalen. Het betalingsverkeer van de drie grootste banken ABN AMRO, Rabobank en ING Bank richting webwinkeliers ligt stil. Dat blijkt uit een overzicht op iDEAL-status.nl.

Ook de website Allestoringen.nl ziet dat er sinds ruim een uur meldingen regent van gebruikers die geen iDEAL-betaling meer kunnen verrichten.

Het is niet bekend hoe lang de storing nog duurt of wat de oorzaak is. Beheerder Currence maakt geen melding van de storing op zijn site. Webwinkels verliezen per uur storing gemiddeld ruim een miljoen euro aan omzet.

    Update 13:00 uur

: de bereikbaarheid van de betreffende banken lijkt zich grotendeels te hebben hersteld.

Foto: Martin Pettitt (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Henk Wouda

Ja het was vandaag weer eens raak. Zijn de banken nu niet in staat om een goed product (waar ze goud geld mee verdienen) neer te zetten. Je wordt er moedeloos van. Ze vragen de hoofdprijs (0,45 cent per transactie) maar leveren geen stabiel product. Schaamteloos veel verdienen en niet kunnen leveren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond