Deel dit artikel
-

iDEAL ingezet voor donaties

Internetters kunnen hun donatie voor de slachtoffers van de aardbeving in India en Pakistan nu ook via iDeal storten. Het is de eerste actie waarbij iDEAL wordt ingezet voor donaties.

De donateur moet wel bereid zijn om te surfen naar de website van de Rabobank. Wie doneert via de site van de Samenwerkende Hulp Organisatie (SHO), www.giro800800.nl, wordt ook gewezen op de mogelijkheid om met iDEAL geld te storten.
“Als Rabobank nemen we de transactiekosten, die normaalgesproken voor de ontvanger zijn, voor onze rekening,” aldus woordvoerder Paul van den Berg van de Rabobank. iDEAL is sinds 4 oktober in gebruik. Ook Internetbankierende klanten van de ABN Amro en Postbank kunnen met iDEAL doneren via de rabobanksite. Het gaat volgens Van den Berg om een groep van ruim vijf miljoen mensen.

Transacties met iDEAL kosten de ontvanger normaalgesproken tussen de 0,56 euro en 0,75 euro, afhankelijk van de bank. De geldstorter betaalt, net als bij pintransacties in een winkel, geen transactiekosten aan de bank.

“Het mooie van deze manier van doneren is de gegarandeerde betaling. Deze is direct en onomkeerbaar. Dit in tegenstelling tot de telefonische toezeggingen die mensen bij de grote inzamelacties doen,” vertelt Van den Berg. Hij denkt daarom dat we aan de vooravond staan van een nieuwe manier van geld inzamelen.
Het geld dat Nederlanders doneren via iDEAL wordt eerst gestort op een tussenrekening, legt de woordvoerder uit. “Wij storten het bedrag vervolgens op giro 800800.”

De Nationale inzamelingsactie op woensdagavond leverde in totaal ruim 21 miljoen euro op. Volgende week wordt bekend hoeveel geld de iDEAl-actie heeft opgeleverd.

Deel dit bericht

3 Reacties

Derhalve

Prachtige manier voor iDeal om zich te bewijzen.

Jordan van Bergen

Stichting GeefGratis biedt sinds 25 oktober 2005 de mogelijk te doneren aan meer dan 500 aangesloten goede doelen via de donatiemodule van Stichting GeefGratis. Deze goede doelen, waaronder Stichting Vluchteling, AMREF Flying Doctors, War Child, etc. betalen 0,0 abonnementskosten en krijgen via sponsor Score.nl 100% uitbetaald. Het is dus nu al mogelijk aan meer dan 500 goede doelen te doneren via iDEAL, zie allegoededoelen.nl.

johan

Altijd leuk om te horen dat bedrijven bezig zijn met goede doelen. Zoals http://www.mijnbanner.nl Helaas werken niet alle banken met iDEAL.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond