Derp

IDG lanceert recensiesite voor Apple-apps

IDG Nederland lanceert AppFish.nl om enige orde in de chaos te brengen in het groeiende woud mobiele apps. Het verdienmodel klinkt ongeveer als: ‘vele kleintjes maken een grote’.

Een week ervaring heeft uitgever Jeroen Jonker Roelants nu met AppFish.nl, maar hoe het gaat kan hij nog niet zeggen. Hij heeft wel zicht op hoe de website het doet, maar of en hoe het aanslaat bij het publiek zal een dezer dagen pas blijken.

AppFish is een site waar redacteuren van IDG onafhankelijke recensies schrijven over applicaties voor de Mac en iPhone. Hun bevindingen worden gepubliceerd op de eigen site, maar belangrijker nog moet het netwerk van contentpartners worden. Zij kunnen selecties van recensies overnemen op hun eigen site om het lezerspubliek gericht te bedienen.

“De besprekingen gaan vanuit een database naar de afzonderlijke titels. Dat is onze eigen site, IDG-titels en we werken met Nu.nl”, aldus Jonker Roelants. “Iedere keer dat iemand de link klikt om een app te kopen, verdienen wij een percentage over de gegenereerde omzet bij de App Store. Apple werkt hiervoor samen met TradeDoubler.”

IDG is erbij gebaat om een zo breed mogelijk netwerk van contentpartijen aan zich te binden. Die zoektocht is nu gaande.

De onafhankelijkheid van redacties is zinvol bij het bespreken van apps, maar de actualiteit van de recensies is niet te garanderen. De ruim half miljoen mobiele Apple-apps worden aan de lopende band geactualiseerd. IDG bouwde geen mechanismen in om mee te gaan in die actualiteit.

Een dezer dagen krijgt de uitgever de eerste resultaten van het nieuwe initiatief te zien. De analytics van Apple en TradeDoubler zijn namelijk niet real time.

Foto: John Mitchell (cc)

2 Reacties

Goed initiatief maar wat een onoverzichtelijke site zeg, als de website zich op Mac en iPhone gebruikers richt mag je wel het design en gebruiksgemak verwachten:)

@Ray er is inderdaad ruimte voor verbetering. Werken we aan! Dank voor je feedback.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug