Deel dit artikel
-

IHC trekt de stekker uit Shipsupport.com

Anderhalf jaar na de lancering moet de maritieme B2B-webwinkel van Royal IHC, Shipsupport.com, de handdoek in de ring werpen.

Aan de ambities heeft het niet gelegen. Shipsupport.com moest een webwinkel worden voor de internationale maritieme industrie. Zoiets bestond nog niet. Royal IHC deed drie miljoen euro voorinvestering om de site live te brengen en branchegenoten uit het rijnmondgebied ook schapruimte te geven. Alleen dan kon het bedrijf uit Kinderdijk een volledig aanbod claimen.

In meer dan een jaar tijd bereikte het klanten in zestig landen en was de omzet in het eerste twee maanden van 2019 even groot als over heel 2019, weet Ecommerce News. Toch kreeg het bedrijf niet de kans zijn belofte waar te maken.

Op LinkedIn meldt Shipsupport dat het ermee is gestopt. Een opgaaf van reden is er niet. Het ligt echter voor de hand, dat financiële problemen bij het moederbedrijf meewogen in het besluit. Uit een reconstructie van het FD blijkt dat het bedrijf met grote moeite, en geld van een consortium en de overheid, overeind wordt gehouden. Vermoedelijk worden alle niet-kernactiviteiten weggesneden als niet-noodzakelijke kosten.

Foto: Frans Berkelaar (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond