Deel dit artikel
-

iMerge stapt uit Futurumshop

Investeerder iMerge verkoopt na zijn belang in buitensportwinkel Futurumshop. Oprichter Harmen van de Meulen wordt weer volledig eigenaar.

Van der Meulen tekent morgen de contracten waarmee hij alle aandelen weer in handen krijgt. Investeerder iMerge verwierf in 2001 voor ruim een ton twintig procent van de aandelen. Voor dat belang krijgt eigenaar Martijn Hoogeveen vermoedelijk enkele miljoenen terug. De medeoprichters verkopen hun vierprocentsbelang.

Het FD meldde afgelopen zaterdag dat de omzet van Futurumshop dit jaar vermoedelijk rond de negentien miljoen euro uitkomt. In Nederland groeit het bedrijf jaarlijks met enkele tientallen procenten, in Duitsland veel meer. De gemiddelde orderwaarde ligt rond de honderd euro.

“Bij start was Futurumshop de eerste webwinkel in haar soort. Door gedegen management is Harmen van der Meulen in staat gebleken dit marktleiderschap niet meer uit handen te geven en een solide, winstgevend bedrijf op te bouwen”, aldus iMerge-investeerder Martijn Hoogeveen. De websites van Futurumshop worden maandelijks door 400 duizend verschillende sporters bezocht en Futurumshop verspreid een print magazine die naar circa honderdduizend huisadressen wordt toegestuurd.

Foto: lululemon athletica (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond