Deel dit artikel
-

Incubator opent op Universiteit Twente

Universiteit Twente, Novel-T en de Student Union starten op 1 november Incubase, een locatie waar studenten hun start-up kunnen ontwikkelen. Dit werd gisteren bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse Entrepreneurial Day van de UT.

Incubase heeft alles in huis wat jonge ondernemers nodig hebben: flexibele werkplekken, een groot netwerk van kleine ondernemingen en grote investeerders en juridische kennis. Daarnaast kunnen er praktische tips worden gegeven bij het openen van een zakelijke rekening en bij het overtuigen van een investeerder.

Als een student serieuze plannen heeft, kan een gratis proeflidmaatschap worden afgesloten. Dit proeflidmaatschap geeft recht tot toegang tot de Incubase. Studenten maken na een maand de keuze of ze hun lidmaatschap willen verlengen en kunnen deelnemen aan een bootcamp.

Na ongeveer twee maanden kunnen studenten hun lidmaatschap uitbreiden. Als hun idee potentie blijkt te hebben, krijgen ze hulp bij het opzetten van een ondernemingsplan. Dit wordt de validatiefase genoemd. Experts van Novel-T toetsen de haalbaarheid van het plan.

Een maand of twee later hebben de startende ondernemers de gelegenheid om een eigen ruimte te huren. Ze kunnen deelnemen aan trainingen voor gevorderden en ontwikkelen hun eerste producten. Gelijktijdig worden ze in contact gebracht met investeerders.

Foto: Universiteit Twente

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond