Deel dit artikel
-

UT start proeftuin Brain Computer Interfaces

De Universiteit Twente start, samen met enkele ondernemingen uit Overijssel en Gelderland, een proeftuin voor Brain Computer Interfacing (BCI), bijvoorbeeld voor het meten en beïnvloeden van werkdruk en het optimaliseren van samenwerking in complexe en stressvolle situaties.

Voor deze BCI-proeftuin, gevestigd in het BMS Lab op de campus, werkt de UT samen met Thales, Artinis Medical Systems, VidiNexus en Noldus Information Technology. Het project wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Operationeel Programma Oost-Nederland.

Brain Computer Interfaces (BCI’s) leggen een verbinding tussen de signalen in onze hersenen en computersystemen. BCI’s worden bijvoorbeeld al toegepast in de medische wereld, waar hulpmiddelen van patiënten rechtstreeks vanuit het brein worden aangestuurd.

De fysieke locatie van de BCI-proeftuin is het BMS Lab van de faculteit Behavioural, Management and Social sciences, in gebouw Cubicus op de UT-campus. Onderzoeksgroepen uit verschillende UT-faculteiten dragen daar bij aan het onderzoek, zoals de groep Data Science van prof Raymond Veldhuis en de groep Data Analytics van prof Bernard Veldkamp.

De eerste projecten in de nieuwe proeftuin gaan over het gedrag en de prestaties van mensen in een stressvolle omgeving. Met verschillende meettechnieken, zoals EEG, eye-tracking en bewegingssensoren zal de werkbelasting worden gemeten.

Deel dit bericht

1 Reactie

Barb

Het kan simpeler, waarom immers stress etc. meten wanneer veel werkgevers gewoon eens beter voor werknemers moeten zorgen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond