Deel dit artikel
-

Infographic: E-commerce tijdens de feestdagen

In december winkelen mensen wereldwijd vooral op maandag online, op zaterdag juist amper. In Nederland daarentegen worden webshops deze maand juist het vaakst in het weekend bezocht. Dat blijkt uit een analyse van RTB House. Het bedrijf analyseerde online shopgedrag in december, een topmaand voor e-commerce. Tijdens kerst zijn Nederlanders over het algemeen niet online; in tegenstelling tot de andere markten.

In Nederland is het aantal bezoeken aan webshops een week voor kerst het hoogst. Vorig jaar vonden er op de maandag en dinsdag vóór kerst zelfs 58 procent meer transacties plaats dan in de rest van de maand. Op kerstavond bezoekt internetshoppend Nederland slechts zelden een webshop – gemiddeld ruim 41 procent minder dan in de rest van december. Ook het aantal transacties ligt die dag 56 procent lager.

Deel dit bericht

1 Reactie

Guido - Gains Media

Uit mijn eigen statistieken kan ik vertellen dat zaterdag in elke maand de slechtste dag is voor online shopping, dus niet alleen in december.
Waarschijnlijk is dat omdat veel webshops niet op zondag kunnen bezorgen, dus als je zaterdag iets bestelt heb je het in de meeste gevallen niet de volgende dag in huis. Dus kan de aankoop uitgesteld worden. Daarnaast is zaterdag voor veel consumenten de beste dag is om een fysieke winkel te bezoeken.

De beste dag dit jaar was trouwens Black Friday.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond