Deel dit artikel
-

ING selecteert fintech startups voor zijn ‘bedrijvenversneller’

Vier fintech startups sluiten zich aan bij de Innovation Studio van ING. Dat meldt de bank op haar site.  

Axyon AI, Gekko, Startup Insight en Surance nemen deel aan het accelerator-programma van de bank, de derde sinds daar in juli 2015 mee werd begonnen. Er waren niet minder dan 98 aanmeldingen.

De Innovation Studio is het open platform van ING waar met nieuwe bedrijfsmodellen geëxperimenteerd kan worden. In het  programma werken externe en interne start-ups samen met coaches, mentoren en bedrijfsonderdelen van ING.

De vier geselecteerde start-ups worden elk gesponsord door een ING-bedrijfsonderdeel.

Axyon Al ging van start in 2016 als spin-off van DM Digital. Zij onderzochten hoe kunstmatige intelligentie in verschillende bedrijfssectoren kan worden toegepast. Axyon AI levert voorspellende modellen die kunnen worden geïntegreerd in de software van bedrijven uit verschillende bedrijfstakken.

De oprichters van Gekko bedachten een manier om deze bonnetjes te digitaliseren. Nu, bijna drie jaar later, hebben ze een administratief platform ontwikkeld voor kleine bedrijven, zonder kosten voor de ondernemer. De accountant van de ondernemer of leveranciers kunnen ook toegang krijgen tot het platform, maar zij moeten betalen voor het gebruik.

Pensioenplannen zijn nog steeds gebaseerd op het idee dat mensen 20 jaar of langer bij dezelfde werkgever blijven. Maar de millenniumgeneratie hopt vaak van de ene werkgever naar de ander, soms gedwongen, soms vrijwillig. Surance heeft daarom een app ontwikkeld die mensen kunnen gebruiken om de groei van hun vermogen in de gaten te houden en waarmee ze toegang hebben tot advies dat voorheen alleen door een persoonlijke bankier kon worden verstrekt.

Startup Insight willen op basis van blockchaintechnologie een platform ontwikkelen dat ondernemers inzicht biedt in financiële en juridische zaken, variërend van notarisdiensten tot financiële prognoses. De grote hoeveelheid data die dit platform genereert, kan van grote waarde zijn voor investeerders en banken bij de beoordeling hoe een start-up het doet en de eventuele investeringsbeslissing.

Deel dit bericht

1 Reactie

David

Bedankt voor jullie krachtige ‘eenvoud’. Dank ook voor jullie open en oprechte energie!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond