Deel dit artikel
-

Inmiddels 5,5 miljoen .nl-domeinnamen

Nederland telde eind vorig jaar 5,5 miljoen .nl-domeinnamen, 2,7 procent meer dan in 2013. De groei neemt weliswaar sinds 2011 af, maar met een marktaandeel van bijna 74 procent blijft .nl onverminderd populair.

Netto kwamen er 142.822 .nl-domeinnamen bij in 2014. Dat is een forse daling van 47,6 procent ten opzichte van 2013. Er werden in 2014 bijna 900.000 nieuwe .nl-domeinnamen geregistreerd.

De daling van de groei wordt volgens domeinorganisatie SIDN vooral ingegeven door een stijgende opheffingstrend. Er worden elk jaar meer domeinnamen opgeheven. Hoewel niet een specifieke oorzaak is aan te wijzen, lijken houders van meerdere domeinnamen kritischer kijken naar hun portfolio.

Met 2,7 procent groei deed .nl het naar internationale maatstaven overigens best goed. Vergelijkbare landendomeinen in Europa lieten in 2014 een zwakkere groei zien. De mondiale markt voor domeinnamen dreef in 2014 vooral op de explosieve toename van het aantal .tk-domeinen, die gratis geregistreerd kunnen worden.

Daarnaast droegen de marktintroductie van generieke domeinen (de zogenoemde nieuwe gTLD’s) en toenemende vraag buiten Europa bij aan de wereldwijde toename van het aantal domeinnamen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond