Deel dit artikel
-

Innovatieslag Rabobank kost 9000 banen

Rabobank snijdt diep in het personeel. Zeker 9000 banen moeten verdwijnen als onderdeel van een innovatieslag.

Volgens bestuursvoorzitter Wiebe Draijer is innovatiekracht een belangrijke pijler van de nieuwe strategie die de bank wil inzetten. ‘Het is in toenemende mate een voorwaarde om de huidige processen te verbeteren en de klantbehoefte in te vullen’, zegt hij. ‘Klanten willen vaker financiële zaken virtueel zelf kunnen regelen. Daarnaast is innovatie essentieel voor het ondersteunen van de strategische vraagstukken van onze klanten en Rabobank zelf.’

Draijer ging tijdens de toelichting niet in op wat die innovatiekracht precies inhoudt. Wel investeert Rabobank komend jaar in verschillende nieuwe vormen van contactpunten, in aanvulling op de huidige bankkantoren. Naast mobiele adviespunten moet daarbij worden gedacht aan fysieke pop-up stores en advies aan huis.

De dienstverlening aan bedrijven wordt uitgebreid naar financieel regisseurschap, waarmee Rabobank naar eigen zeggen een breder palet aan financieringsbehoeften van ondernemers kan bedienen. Zo is dit jaar gestart met een samenwerking met het crowdfunding platform Fundipal.

Vorige week stemden alle lokale banken al in met de beëindiging van hun zelfstandigheid.  Rabobank vormt vanaf 1 januari 2016 één coöperatieve Rabobank, met één bankvergunning en één jaarrekening.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond