-

Rabo SmartPin: de nieuwe mobiele kassa van Rabobank

In 2010 introduceerde het Amerikaanse Square een handig apparaatje dat van je smartphone of tablet een mobiele kassa (mPOS) maakte. Je plugde het apparaatje in de koptelefoonuitgang van je iPhone of iPad en in combinatie met een contract bij Square kon je vervolgens creditcardbetalingen accepteren. Ideaal voor de kleinere ondernemer, die niet wilde of kon investeren in een duur kassasysteem of de ambulante ondernemer die overal en altijd betalingen wilde kunnen accepteren.

Deel dit bericht

11 Reacties

Joost

Interessant stuk maar enige toevoeging is wel op zijn plaats. Rabo stelt namelijk een zakelijke rekening bij de Rabo bank verplicht voor smartpin. Andere partijen werken allemaal bankonafhankelijk. Verder zit je direct vast aan een jaarcontract waar de andere partijen, zoals PinMobile maandelijks opzegbaar zijn of geen vaste kosten in rekening brengen. Bovendien biedt Rabo niet de mogelijkheid om met creditcard te laten betalen en dat is voor veel ondernemers een prettige extra betaalmethode die nu zonder veel poespas aangeboden kan worden. Ander nadeel is dat de pinreader geen beeldscherm heeft en de klant dus niet ziet met welk bedrag hij akkoord gaat. Helemaal gelijkwaardig is het zeker niet. Klanten service van een bank?

Bernadet

Ik had graag nog 1 concurrent in de vergelijkingen terug willen zien, namelijk de ccv mini! iemand ervaringen met dit apparaatje?

Leen

Ja: veel storing en gedoe met dat ding. Wij hebben er meteen 3 in huis gehaald, nog geen maand geleden. Meestal werkt het wel, maar na de nodige “gewenningsperikelen”, zijn er nog steeds haperingen:
– defecte verbinding met oplader (los contact) waardoor je telkens een gewichtje op het snoer moet zetten om te kunnen laden.
– betaling duurt erg lang en wordt uiteindelijk afgebroken, dus dan sta je lekker te emmeren met de klant tegenover je en intussen (horeca) wordt het eten koud. Smartpin helpdesk is overbelast (daar kijk ik dus niet van op). Daar krijg je dus geen verbinding mee.

Dus ik vermoed dat de smartpin nog niet helemaal volwassen is.

Leen

Werkt ook lang niet op alle (Android) mobielen. Ook niet als je de juiste Android versie hebt. Dus als je zo’n mobiel bij je smartpin wilt aanschaffen, test dan eerst of je de app smartpin kunt installeren.

Arianne

Leen, betreffen jouw opmerkingen de CCV Mini of de Rabo Smartpin?

Sebastian

@Arianne, zo te zien Rabo SmartPin.

Gebruik zelf de Rabo SmartPin oplossing nu een tweetal maanden, waren wat opstart problemen maar nu werkt het erg goed.

Katrien

Veel gedoe 🙁 Sinds afgelopen september bezig om het geheel draaiend te krijgen. Eerst was mijn Smart Pin gekoppeld aan een andere bankrekening. Na maanden heen en weer gebel is dat nu opgelost. Sinds de nieuwe IOS update van Iphone is het 1x gelukt om gebruik te maken van het systeem. De andere keren wordt de betaling steeds afgebroken. Ik probeer dagelijks of het lukt. De oplossingen die er aangeboden worden werken geen van allen, ondertussen heb ik al 4 apparaatjes liggen. Ze kennen me inmiddels bij de servicedesk 🙁 Blij word ik er niet van. Ik weet niet hoe lang ik nog ga proberen om het werkend te krijgen.

Linda

Ik ben wel benieuwd wat de ervaringen zijn met Heights Mypos. Op papier lijkt dat een ideale combinatie: wel een (vrij duur) apparaat aanschaffen maar daarna geen maandbedrag en geen hoge percentages afdracht. Hoe komt die in het overzicht naar voren? Iemand gebruikservaringen?

Joost V

Rabo smart pin , ik heb hem nu bijna een half jaar en het komt regelmatig
voor dat het ding het wel doet.
Gelukkig is mijn winkel naast een pin automaat.
Voor mobiel gebruik is het ding ook niet geschikt , de accu is snel leeg.

Studio Nina van veluw - Studio Nina van Veluw

1,5 jaar Izettle gebruikt. gem 80 transacties per maand van gem 40 euro. zit elke maand ben de 100 euro aan toeslagen. 2,75% per transactie. Belachelijk duur dus.
Vandaag Pin Mobile besteld. Ga dan naar 30a40euro in de maand. Benieuwd of het gaat werken.

Nicole - Kapsalon

Ik gebruik de smartpin nu 3 jaar.
Ik heb wel, iedere 2 jaar de nieuwste telefoon.
Maar daarmee werkt mijn smartpin super!
Ik heb eerder een vaste pin en een mobiele pin gehad.
Maar deze werkt voor een tiental transacties per dag, prima!
En voor mij ook een goedkopere oplossing.
Ik ben zeer tevreden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond