Deel dit artikel
-

Intel ontslaat 12.000 werknemers, wil zich richten op IoT

Chipmaker Intel gaat reorganiseren, waarbij zeker 12.000 mensen op straat komen te staan. Het Amerikaanse bedrijf trekt voor die reorganisatie 1,2 miljard dollar uit.

Intel wil zich in de toekomst meer richten op de Internet of Things in plaats van pc chips. Die markt wordt steeds kleiner doordat consumenten vaker smartphones en tablets gebruiken. In die markten is Intel niet erg groot.

De reorganisatie duurt tot halverwege 2017. Het personeel wordt de komende twee maanden ingelicht. Intel verwacht dit jaar 750 miljoen dollar uit te sparen en 1,4 miljard volgend jaar.

‘Ik ben ervan overtuigd dat we hier sterker uit terugkeren’, zegt CEO Brian Krzanich in een verklaring.

Intel maakte de reorganisatie bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers (pdf), die op zich helemaal niet slecht zijn. De nettowinst bedroeg 2 miljard dollar op een omzet van 13,8 miljard, meer dan de 12,8 miljard een jaar geleden. Voor het tweede kwartaal mikt Intel op een omzet van 13 tot 14 miljard dollar, met een marge van 61 procent.

Een van de groeigebieden is de Intel Security Group (waaronder McAfee), die 537 miljoen dollar omzet draaide. De huidige Internet of Things Group groeide 22 procent ten opzichte van vorig jaar, met een omzet in het eerste kwartaal van 651 miljoen dollar.

Beleggers maken zich echter al langer zorgen over Intel. Het aandeel was dit jaar al met 10 procent gedaald, terwijl de S&P 500-index juist een lichte winst noteerde.

Deel dit bericht

3 Reacties

bert

Wij van wc een verkopen niet langer wc eend. We gaan daarom maar worsten maken. Zoiets.
Wanneer heeft Intel de laatste fatsoenlijke CPU gemaakt voor een normale prijs? Precues, in 2011 de Sandy Bridge. Daarna alleen maar gehobby met GPU’s en freaken op een veel te duur 14nm procede. Maar octacore i7 voor 200€ is te veel gevraagd. Hoezo koopt niemand nog een desktop? De laatste i7 is amper sneller dan die Sandy uit 2011.

Pipo da Claun

Amen brother. Gebrek aan concurrentie heeft de CPU markt verpest. Met minimale inspanning kan Intel domineren zodat vooruitgang en investeringen onnodig zijn geworden. Laten we daarom maar even 12.000 mensen dumpen zodat de aandeelhouders 1 dollar extra per aandeel kunnen krijgen.

jasper

Wat een onnozel commentaar zeg. Er is juist heel veek concurrentie in the CPU markt waardoor deze markt minder interessant wordt. Ik denk dat het juist heel moedig en verstandig is. Intel heeft al eerder een totale ommezwaai gemaakt toen het van geheugen naar CPU’s ging. Die koers begreep niemand toen, maar bleek achteraf heel verstandig te zijn. Het zou heel goed kunnen dat we hier ook anders tegenaan kijken over een tijdje. De toekomst zal het leren

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond