Deel dit artikel
-

Intel’s CIO heeft nachtmerries van spam

Voor een handjevol journalisten hield Doug Busch deze week een presentatie over Intel's interne IT-beleid. Het was geen verrassing dat Intel's CIO de nadruk legde op het belang van hardware-upgrades en het op peil houden van IT-investeringen in economisch moeilijke tijden.

Busch presenteerde in Londen een paar obligate opgaande grafieken die de relatie tussen IT-investeringen en productiviteit moesten aantonen. Ook Moore's Law kwam weer langs. Busch benadrukte dat er niets intrinsiek wetmatig aan die wet is. " Intel en andere bedrijven zijn op die curve gebleven door te blijven investeren", zei hij.

Peter White, uitgever van Computer Business Review , gaf Busch de wind van voren. Cijfers die bewijzen dat IT tot meer productiviteit leidt komen volgens White altijd uit onderzoeken betaald door IT-bedrijven. "Ik heb nooit cijfers gezien die overtuigend een relatie aantoonden en waarvan men me kon uitleggen hoe ze er aan kwamen", las White Busch de les.

Volgens Busch zit het productiviteitsvoordeel van IT in de "kritieke minuten". Productiviteit komt uit enkele minuten op een dag. Het moment dat een beslissing wordt genomen, een afspraak wordt gemaakt of een deadline wordt gehaald, bepaalt hoe productief de dag is. IT maakt snelle communicatie in die kritieke minuten mogelijk. Busch was daarom erg enthousiast over het gebruik van laptops en wifi, die beide binnen Intel "agressief" worden toegepast.

Video conferencing was binnen Intel de grootste mislukking in de afgelopen jaren. In één op één-communicatie werkt het volgens Doug Busch nog wel, maar als groepen via video over ISDN proberen te communiceren levert dat vooral "blue blobs and brown blobs" op. Busch denkt dat videoconferencing wel kan werken als iedere deelnemer zijn eigen camera heeft, bijvoorbeeld in de laptop.

Spam is op dit moment een van Doug Busch's nachtmerries. "Het is een groeiend probleem waar we nog geen goede oplossing voor hebben gevonden", zei Busch. Intel wil niet het risico lopen dat legitieme mail niet door een spam-filter heen komt.

De grootste klus waar Busch zich momenteel mee bezighoudt is het interne 'edge to edge'-project. Intel wil daarmee zijn toeleveringsketen stroomlijnen. "Dat is niet gemakkelijk", geeft Busch toe. "Na dertig jaar moeten we terug naar de tekentafel en al onze businessprocessen leren begrijpen. Wat is bijvoorbeeld een klant? Het is een dataveld, maar voor de distributie is het een lokatie en voor de ontwikkelaars kan het een technisch team zijn. We zoeken naar eenduidige versies van de waarheid in onze datasystemen."

Doug Busch heeft geen plannen om oplossingen die Intel voor intern gebruik ontwikkelt ook als ICT-dienstverlener in de markt te zetten. Intel speelt wel technologie door aan softwareleveranciers waar het mee werkt. Een deel kan via de eigen durfinvesteerder Intel Capital ook bij startups terechtkomen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond