Intensere smaakbeleving door VR

De Horecava beurs deze week in Amsterdam gaat VR. Met VR Dining wordt een speciaal menu gekoppeld aan verschillende Virtual Reality ervaringen, om kennis op te doen over de gerechten en de smaakbelevenis te beïnvloeden.

VR Dining is ontstaan uit een samenwerking tussen VR Owl en Deli XL en baseert zich op onderzoek dat in het VR Foodlab in samenwerking met de Universiteit Utrecht wordt gedaan naar een intensere smaakbeleving.

Met VR Dining ervaren gasten hun diner op een geheel nieuwe manier. Ontdek het bos waar de truffels uit het gerecht zijn verzameld, geniet van een heerlijk glas wijn in een Zuid-Afrikaanse wijngaard of kijk mee met een slager die het vlees verwerkt.

De ervaringen kunnen voor, tijdens en na de gerechten plaatsvinden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een Italiaans toetje zoeter te laten smaken met Virtual Reality zónder extra suiker toe te voegen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug