Deel dit artikel
-

Interactief kookboek van Angry Birds

De makers van het spel Angry Birds publiceren een interactief kookboek met eierrecepten. Rovio hoopt op miljoenen betaalde downloads, mede vanwege de virale elementen in het boek.

Bad Piggies: Best Egg Recipes‘ heet het iPadkookboek uit de koker van de creatieve Finnen van Rovio. De mobiele applicatie is de volgende commerciële loot aan de stam van de boom die Angry Birds heet. Een papieren boek was er al.

Marketingbaas Peter Vesterbacka ziet geen reden om het boek een andere prijs te geven dan een spel: één euro. Dat zei hij bij de presentatie van het eierboek op de boekenbeurs in Frankfurt vorige week.

Kopers van het boek krijgen vier eierrecepten om thuis na te maken. Lezers, dat kunnen kinderen en volwassenen zijn, wordt stap voor stap uitgelegd hoe ze de recepten moeten bereiden. De app bevat easter eggs, een kookwekker en sociale componenten.

Het sociale aspect is een van de elementen om het doel van de miljoenen verkopen te realiseren. Zodra de eierrecepten klaar zijn, kan de thuiskok zijn werk met de iPad fotograferen met een druk op de knop via social media delen met zijn online kennissennetwerk.

Een korte demonstratie van de werking van het iPadboek:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jeremy Timessen

Uitmelken die koe!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond