Deel dit artikel
-

Internetbureau kiest nieuwe wervingsaanpak

Hoe vind je goede medewerkers in een tijd van krapte op de arbeidsmarkt? Internetbureau Tam Tam stelt kantoorruimte beschikbaar aan studenten.

"Goede ontwikkelaars zijn schaars," zegt Nathalie van Leeuwen van Tam Tam. "Vooral het vinden van goede ‘Dot Net'-ontwikkelaars is niet eenvoudig.

"Een manier om goede technische – maar ook creatieve – medewerkers te vinden, is om met studenten in contact te treden. Een methode waarin Tam Tam niet uniek is. Maar waar het bureau wél voor een andere aanpak kiest dan de meeste andere bedrijven, is dat het een behoorlijk intensieve samenwerking met studenten aangaat. Ze doet dat met het Innovation Lab, dat op twintig september officieel de deuren opent.

Het Innovation Lab is een plek binnen Tam Tam voor studenten. "Heel concreet stellen we een fysieke ruimte beschikbaar in ons kantoor en geven we begeleiding," legt Van Leeuwen uit. In die ruimte bevinden zich alle voorzieningen die nodig zijn om te werken, zoals computers en internetverbindingen." Het is de bedoeling dat studenten van de TU Delft (Informatica en Industrieel Ontwerpen) en de Haagsche Hogeschool op deze plek werken aan opdrachten die zijn bedacht door Tam Tam in samenwerking met de opleidingen. De studenten krijgen studiepunten voor de opdrachten.

Van Leeuwen: "Omdat ze aanwezig zijn in het kantoor vindt overleg plaats tussen medewerkers van ons en de studenten." Ze legt ook uit wat de achterliggende gedachte is: "Studenten maken zo kennis met ons. En wij met hen. Natuurlijk hopen we dat een deel van de studenten er voor kiest om ooit bij ons te gaan solliciteren." Ze vult aan: "Met het Lab stimuleren we creativiteit en innovatie. We hopen dat er interessante en creatieve ideeën ontstaan."

Het Innovation Lab is niet alleen bedoeld voor studenten. De ruimte is ook beschikbaar voor start-ups. Al voor de officiële opening heeft de start-up YelloYello.com zich er gevestigd. Dit bedrijf is opgericht door twee studenten die net zijn afgestudeerd. Tam Tam kwam met hen in contact via een vorig jaar uitgeschreven wedstrijd van het bureau. "Wij vinden het interessant en nuttig om kennis uit te wisselen met start-ups."

Utrecht
Het hoofdkantoor van Tam Tam, waar tachtig mensen werken, is gevestigd in Delft. Eind augustus werd een tweede vestiging geopend in Utrecht. De reden om hier een vestiging te openen, heeft ook te maken met het ‘aantrekken van medewerkers'.

Van Leeuwen: "Reisafstand speelt een rol voor medewerkers. In Utrecht zitten we dichterbij het Oosten en Midden van Nederland. Een plek waar ook mogelijke werknemers wonen." De keuze voor Utrecht heeft ook te maken met de afstand tot opdrachtgevers. "We zijn hier dichterbij klanten in het Oosten en Midden."

Foto: Effiebelgium

 

Deel dit bericht

1 Reacties

ian zein

Goed idee van Tam Tam. Wij hebben in het verleden ook dergelijke zaken gedaan met een eigen centrum voor starters. Het klimaat zat toen niet mee (2001), maar ook wij overwegen weer zulke dingen gaan doen in onze regio (Amsterdam). Ian ZeinIndivirtual.Com

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond