Deel dit artikel
-

Internetomzet News Corp fors omlaag

Uitgever News Corp, eigenaar van onder meer MySpace, ziet zijn internetomzet dalen en boekt een nettoverlies van 6,4 miljard dollar. Ontslagen en andere kostenbesparingen worden aangekondigd.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers voor de periode tot eind 2008. De digitale omzet daalde in een jaar met 7 procent tot 743 miljoen dollar en het bedrijfsresultaat kwam uit op een verlies van 38 miljoen dollar.

Een exacte toelichting over de tegenvallende digitale resultaten geeft het bedrijf niet. De algemeen geformuleerde uitleg stelt dat het hoge kosten maakte voor de groei van het aantal gebruikers en de internationale uitbreiding van MySpsace naast de lancering van het eigen platenlabel. Bij spellenportaal IGN Entertainment vielen de verkoop van abonnementen tegen.

News Corp-baas Rupert Murdoch zegt dat de economie harder achteruit gaat dan hij verwachtte. Vermoedelijk duurt de economische crisis ook langer dan verwacht. Daarom schrijft de uitgever 8,4 miljard dollar af op de waarde van het bedrijf. Voorts voert het een kostenbesparingsprogramma door. Een onderdeel daarvan is een ontslagronde over de volle breedte van het bedrijf. Details over hoe ingrijpend die ontslagen zijn, moeten nog blijken.

De afwaardering omvat 4,6 miljard dollar voor tv-licenties en 3,6 miljard op goodwill op de krantenactiviteiten, waaronder Dow Jones en de Wall Street Journal.

Het mediaconcern boekte over de drie maanden tot januari 2009 een omzet van 7,9 miljard dollar. Dat is 700 miljoen minder dan vorig jaar. Het bedrijfsresultaat daalde van 1,4 miljard naar 818 miljoen, eens kleine halvering. News Corp heeft 4,5 miljard dollar geld in de kas en zegt zijn schulden tot 2015 te kunnen aflossen.

Foto: blmurch (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond