Deel dit artikel
-

Interxion Datacenters breidt stevig uit in Amsterdam

Interxion gaat een nieuw datacenter bouwen in Amsterdam. Daarnaast krijgt het Interxion Science Park datacenter een uitbreiding. Ook heeft Interxion een nieuwe locatie aangekocht op de Amsterdam Schiphol campus voor verdere uitbreiding.

AMS10 wordt het tiende datacenter van Interxion in Amsterdam. Het gebouw zal worden gerealiseerd op het terrein direct naast het AMS8 datacenter, op de Amsterdam Schiphol campus. In totaal zal AMS10 circa 14.400 vierkante meter klantruimte en circa 26 megawatt aan beschikbaar klantvermogen gaan leveren.

Het gebouw zal worden opgeleverd in meerdere fasen. De eerste twee fasen van samen circa 6.800 vierkante klantruimte zullen volgens de planning in het derde kwartaal van 2019 en het eerste kwartaal van 2020 in gebruik worden genomen.

Het Interxion AMS9 datacenter op het Science Park wordt uitgebreid met 500 vierkante en 1 MW aan klantvermogen. De investeringsuitgaven voor deze uitbreiding zullen naar verwachting 8 miljoen euro bedragen. De opening van deze fase staat gepland voor het vierde kwartaal van 2018.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond