Deel dit artikel
-

Intracto Group koopt One Shoe

Creatief digitaal bureau One Shoe uit Utrecht wordt onderdeel van Intracto Group, dat vanuit België aan een Nederlandse groep van elkaar aanvullende bureaus sleutelt.

De inkt onder het koopcontract van e-commercebureau Isaac uit Eindhoven is nog niet droog of Pieter Janssens, CEO van Intracto Group, slaat al weer zijn volgende slag. Dinsdag beklonk hij de overname van One Shoe, dat veertien jaar geleden werd opgericht door Floris Derksen en Michel van Velde.

De zesenveertig medewerkers van het geïntegreerd werkende bureau krijgen er ruim achthonderdvijftig collega’s bij in Nederland en België. Die worden samengebracht in nog op te richten campussen in Amsterdam en Utrecht. Dat worden niet puur kantoren met werkplekken. De locaties krijgen een wat bredere definitie, want worden plaatsen waar ook gelegenheden zullen worden georganiseerd.

Over het overnamebedrag doen de partijen geen uitspraken. Michel van Velde bevestigt dat het om honderd procent van de aandelen gaat en dat Derksen en hij aandeelhouder in Intracto Group worden. Dat is de standaard werkwijze. Zo wordt de betrokkenheid van de oprichters, operationeel leiders die vaak de cultuurdragers zijn, geborgd bij de dochters.

CEO Janssens: “Het team van One Shoe versterkt ons op het gebied van User Experience Design en bewezen technologieën zoals Drupal. Dat maakt dat we nu meer dan ooit de partij met de meeste Drupal expertise van de Benelux zijn.”

Tegen Emerce zegt Michel van Velde over de aanloop tot de overname: “Sinds de oprichting van One Shoe worden we al benaderd. Tot nu toe was er geen partij met dezelfde geïntegreerde filosofie en cultuur en visie als die wij hanteren. Om je een idee te geven: bij ons spreken bijvoorbeeld de creative director en een ontwikkelaar dezelfde taal. Ze zitten ook samen in meetings. Die nauwe samenwerking maakt onze producten beter.” Het betekent ook dat One Shoe een brede waaier disciplines in huis heeft, van creatie en strategie tot techniek en marketing, en meerdere techstacks kent.

“Onder Intracto kunnen we onze specialismen verder uitdiepen en onze expertise over Drupal, UX en design naar de groep brengen.”

Als gevolg van de coronacrisis merkt Van Velde dat organisaties meer structureel belang gaan hechten aan digitale communicatie met hun belangengroepen. Via portals met werknemers of burgers, bijvoorbeeld. “De hele digitale mindset is in een stroomversnelling gekomen.”

Intracto Group werkt in zijn expansieplannen samen met investeerder Waterland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond