Deel dit artikel
-

Introductiekoers Alibaba kruipt naar 70 dollar per aandeel

De Chinese e-commerce gigant Alibaba heeft de uitgifteprijs van zijn aandelen voor de beursgang in New York opnieuw verhoogd. Het bedrijf gaat later deze week naar de beurs in de VS.

De bandbreedte voor de introductiekoers is verhoogd naar 66 tot 68 dollar per aandeel, maar analisten verwachten dat hij op 70 dollar zal eindigen.

Zelfs bij een bedrag van 66 dollar bedraagt de marktwaarde van Alibaba zo’n 163 miljard dollar, en bij 70 dollar per aandeel wordt dat uiteraard nog hoger. De beursgang van Alibaba lijkt daarmee de grootste ooit te worden.

Alibaba wordt vaak vergeleken met Amazon, maar het bedrijf hanteert een totaal andere formule. Het levert een virtueel platform Taobao waar derden producten en diensten kunnen verkopen. Dat doet Amazon tot op zekere hoogte ook, maar anders dan Amazon heeft Alibaba geen grote distributiecentra.

Alibaba verdient deels aan de verkoop van advertenties en aan commissies op verkopen via het tweede platform Tmall, maar dan ook nog alleen bij de grotere retailers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond