Deel dit artikel
-

Investeerder KEEN opent fonds van 90 miljoen euro

Investeringsfonds KEEN Venture Partners, van Ben en Robert Verwaayen en Alexander Ribbink, zit vol en begint met een kapitaal van 90 miljoen euro. Het fonds uit Amsterdam en Londen richt zich op ‘early growth’-technologiebedrijven.

Dat maakte de leiding vanochtend bekend. Participanten zijn Dutch Venture Initiative (DVI), ING Netherlands, KPN Ventures en, bijna vanzelfsprekend maar niet automatisch, het European Investment Fund. Aan de start van het fonds ging een voorbereidende fase van zo’n twee jaar vooraf. De definitieve closing wordt in 2017 verwacht.

KEEN zoekt deelnemingen die passen bij de achtergrond van de partners. Robert Verwaayen werkte bij Prime Ventures, vader Ben was onder meer CEO bij BT en Alcatel-Lucent en Alexander Ribbink COO bij TomTom. Ze zoeken bedrijven in de hoek van de communicatietechnologie, klinkt het in algemene termen.

Tot de externe adviseurs behoren onder meer Marcus Weldon, CTO van Nokia en president van Bell Labs, en Clare Johnston, oprichter en directeur van The Up Group.

Foto: MattJP (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond