Deel dit artikel
-

Investeerders waarderen Twitter op 1 miljard dollar

Twitter wordt gewaardeerd op 1 miljard dollar. De microbloggingsdienstweet heeft in de laatste financieringsronde rond de 100 miljoen dollar opgehaald bij investeerders.

De start-up sluit hiermee de derde financieringsronde af. TechCrunch bracht het nieuws over de nieuwe waardering. Meer details kwamen van The Wall Street Journal op basis van bronnen die niet bekend worden gemaakt. Twitter zou de deal vrijdag bekend maken, maar laat vooralsnog niet van zich horen.

Tot de investeerders behoren onder meer Insight Venture Partners, die voor het eerst in de dienst investeert en Spark Capital and Institutional Venture Partners, die Twitter eerder geld toeschoven.

Voorheen wist Twitter 55 miljoen dollar op te halen. Hiervan zou 25 miljoen zijn gebruikt. Het extra geld dat nu binnenkomt moet gebruikt worden om meer gebruikers te ronselen en de dienst uit te breiden. Twitter, met 50 miljoen gebruikers, hoopt in te lopen op Facebook, die onlangs liet weten 300 miljoen leden te hebben.

In een eerdere investeringsronde dit jaar, waardeerden investeerders het bedrijf op 225 miljoen dollar. Facebook werd in juli nog gewaardeerd op 6,5 miljard dollar.

Twitter verwacht dit kwartaal pas een eerste bescheiden inkomsten te boeken. Dat bleek eerder uit gelekte documenten. De opvolgende kwartalen moet er beduidend meer geld in het laatje stromen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond