Deel dit artikel
-

Investeerder waardeert Facebook op 6,5 miljard dollar

Het Russische Digital Sky Technologies (DST) koopt aandelen van Facebook-personeel op bij een bedrijfswaardering van 6,5 miljard dollar.

Anderhalve maand geleden trok DST 200 miljoen uit voor 2 procent van de Facebook-aandelen (preferred stock) en nu legt het nog eens 100 miljoen dollar op tafel voor een klein procent.

De Russen kopen nu vrij verhandelbare aandelen van personeel voor een waarde van 14,77 dollar per aandeel. Dat brengt de waardering op 6,5 miljard, meldt de NY Times op basis van interne bronnen.

DST behoort nu samen met Microsoft en de Duitse broers Marc, Oliver en Alexander Samwer tot de grootste externe aandeelhouders in Facebook.

Microsoft nam zijn belang bij een waardering van 15 miljard. De Russen namen hun eerste belang bij een bedrijfswaardering van 10 miljard dollar. Facebook-oprichter Mark Zuckerberg laat doorschemeren dat DST in het najaar van 2008 al een bod deed op de aandelen van de medewerkers. Dat was volgens Zuckerberg niet representatief voor de werkelijke waarde van zijn onderneming.

Facebook heeft in Nederland, volgens Microsoft, een uniek bereik van maandelijks 1,5 miljoen internetters. Dat is ongeveer evenveel als LinkedIn, maar aanzienlijk minder dan de 7 miljard pageviews en 7 miljoen leden van Hyves.

Digital Sky Technologies is in Rusland eigenaar van Mail.ru, een lokaal populaire variant op Hotmail. Daarnaast heeft het enkele van de grootste profielensites in portefeuille.

Foto: leafar. (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Mirte

vergeet niet dat facebook het huidige bereik in NL in zeeer korte tijd heeft bereikt (mede uit onvrede over hyves: zie reacties op hyves nieuws op verschillende sites). Dus ik voorzie nog wel een stijging, vnl onder mensen in de leeftijdscategorie > 18 aangezien veel van hen internationale reizen ondernemen en hyves gewoonweg niet geschikt is om met de nieuwe internationale vrienden in contact te blijven, iedereen zit immers op facebook. Als je eenmaal terug in NL bent, wil je liever al je vrienden op 1 plaats…dus is facebook de logische keus….ik spreek overigens nu uit eigen ervaring 🙂 Mijn vrienden zitten na hun reis ook niet meer op hyves.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond