Deel dit artikel
-

Investering van 750 miljoen dollar voor Flink

Doordash, een Amerikaanse variant op Just Eat Takeaway, neemt voor honderden miljoenen euro’s een belang in de Duitse flitsbezorger Flink. In Nederland bereidt het vestigingen voor in 23 nieuwe steden.

Ook Mubadala Capital uit het Midden-Oosten stapt in. Bestaande investeerders storten bij. Het betreft hier een uitbreiding van de Series B-ronde van afgelopen najaar.

De investering brengt de waardering van Flink op 2,1 miljard dollar. Het bedrijf verwerft hiermee een grote zak werkkapitaal om zijn geografische expansie in Duitsland, Nederland en Frankrijk gaande te houden. Hoe meer steden het bedient, hoe bekender Flink als merk wordt.

Flink is net als concurrenten Getir en Gorillas een zogeheten flitsbezorger. Vanuit anoniem ogende panden in druk bewoonde gebieden rijden fietskoeriers boodschappen naar klanten die minuten daarvoor hun order plaatsten. Voor nog geen twee euro bezorgkosten krijgen ze hun bestelling binnen tien à vijftien minuten afgeleverd.

De bezorgdienst bereikt nu tot tien miljoen klanten in meer dan zestig steden via zijn hubs. In Nederland is het actief in twintig steden. In september waren dat er nog acht.

Er wordt gezocht naar uitbreiding in 23 steden. Dat zijn: ‘s-Hertogenbosch, Alkmaar, Almelo, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amstelveen, Bergen op Zoom, Bussum, Capelle aan den IJssel, Dordrecht, Ede, Gouda, Katwijk aan Zee, Leiden, Lelystad, Maastricht, Nieuwegein, Rijswijk, Roosendaal, Schiedam, Venlo, Vlaardingen en Zaandam.

Deel dit bericht

1 Reactie

Cnoop - Cnoop

Dit KAN toch niet lange tijd goed gaan. FINK en consorten zijn bedrijven die enorme investeringen vergen en een zeer laag rendement op geïnvesteerd vermogen genereren (als er al zwarte cijfers geschreven kunnen worden). Voorts spelen er aanzienlijke risico’s met betrekking tot werkgeverschap en de platformeconomie. Erg benieuwd hoe dit afloopt. Vooralsnog schat ik zo in dat het de aandeelhouders zijn die telkens bij mogen storten om het rad te laten draaien. Ik kan mij niet voorstellen dat deze bedrijven ooit cashflowpositief worden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond