Deel dit artikel
-

Investering van 4,25 miljoen euro voor Em@ilco

Het Nederlandse bedrijf Em@ilco International , actief op het gebied van ondermeer e-mailbeheer en e-mailmarketing, heeft een nieuwe investering gekregen van 4,25 miljoen euro. Gilde IT Fund, NPM Capital en het Spaanse Capital Riesgo Internet verstrekten het kapitaal.

Em@ilco is opgericht in 1999 en heeft een sterke positie in Nederland op het gebied van e-mailresponsmanagement en e-mailmarketing. Het bedrijf levert ondermeer het product Q.mailBox, dat het toenemende e-mailverkeer soepeler moet laten verlopen. Het zorgt ondermeer voor het automatisch beantwoorden van e-mail en biedt ook de mogelijkheid tot e-mailtracking.

Gilde IT Fund investeerde tweemaal eerder in Em@ilco, in februari 1999 1 miljoen gulden en in januari vorig jaar verstrekte het samen met Newconomy (toen nog ICOM geheten) zes miljoen gulden aan Em@ilco, het bedrag was toen gelijk verdeeld over beide investeerders.

Het nieuw verworven kapitaal wordt door Em@ilco aangewend voor "verdere uitbouw van de positie in Nederland, productontwikkeling en internationalisatie", aldus een verklaring van het bedrijf. Dat de investering is afgerond binnen het huidige economische klimaat noemt directeur Rob ter Mors van Em@ilco "een teken van vertrouwen van de investeerders in de mensen, de organisatie en de producten van het bedrijf". Bob Visser, investment director van Gilde IT Fund, zegt dat Em@ilco een "zeer sterke positie in de e-CRM markt" heeft opgebouwd. "We verwachten dat het in staat is het succes uit te bouwen binnen Europa."

Em@ilco verwacht in het eerste kwartaal van volgend jaar cash-flow positief te worden. Het bedrijf is gevestigd in Amersfoort en heeft 32 medewerkers. Klanten zijn ondermeer SNS Bank, D-Reizen, Centraal Beheer, Holland Casino en Planet Internet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond