Deel dit artikel
-

iOS domineert voorlopig de werkvloer

Ondanks de opmars van Android houdt iOS zijn positie op de werkvloer stevig vast. Dat blijkt uit onderzoek van Good Technology.

iPhones en iPads doen het goed bij bedrijven. Met name de iPhone 4S dominteert het gebruik. Die wordt twee keer zo vaak geactiveerd als andere smartphones.

Toch is Android flink aan het opkomen. Het aantal activaties door (Amerikaanse) bedrijven steeg ieder kwartaal tien procent en is in het tweede kwartaal verdubbeld. Het aandeel van Android op de activatiemarkt is 39,9 procent. Daarbij staat de Samsung Galaxy SII aan top.

Inmiddels is ook Windows Phone aan het opkomen, het systeem dat bij uitstek geschikt wordt geacht voor bedrijfsomgevingen vanwege de integratie met Office. Met de komst van Windows Phone 8 komend najaar wordt een groter aandeel verwacht.

Tabletgebruik neemt ook toe, maar hoofdzakelijk dank zij de iPad, met een marktaandeel van 73 procent. Androidtablets zijn goed voor 5,5 procent.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jeroen

Doet Blackberry helemaal niet meer mee? Lijkt me juist in het bedrijfsleven nog steeds een veel gebruikte telefoon.

Geerten van Hooff

Blackberry wordt nog steeds gebruikt, maar deze cijfers gaan over activaties. Blackberry groeit niet en heeft geen significant aandeel in activaties. In ieder geval niet genoeg om in deze stats enige betekenis te hebben als je weet dat Android per dag ca 1 miljoen devices activeert.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond