Deel dit artikel
-

iPhone en iPad nog immer paradepaardjes van Apple

Apple heeft het afgelopen kwartaal 9,2 miljoen iPads verkocht, goed voor 6 miljard dollar omzet. Er werden 20,3 miljoen iPhones verkocht in het tweede kwartaal, een stijging van 142 procent. Het bedrijf boekte een recordwinst van 7,3 miljard dollar. (meer…)

Deel dit bericht

4 Reacties

Peter

Apple verkoopt al ruim een jaar meer iPads dan Macs, dus dit is een beetje gedateerd nieuws. In totaal verkocht Apple sinds april vorig jaar al ruim 28 miljoen iPads.
En om nu misverstanden te voorkomen: De Mac verkopen gaan desalniettemin uitstekend. De PC markt krimpt in totaal enkele procenten, maar de Macverkoop is met ruim 14% gestegen.

Jannemiek - Emerce

@Peter In juli vorig jaar (http://www.emerce.nl/nieuws/ipad-gaat-markt-voor-tablet-definieren) overtrof het aantal iPads het aantal verkochte Macs nog niet.

Daarnaast wordt in bovenstaand artikel ook niet gezegd dat het slecht gaat met de Mac-verkopen. Er is immers nog een stijging te zien.

Peter

@ Jannemiek. De cijfers, waar jij naar verwijst zijn cijfers over 3e kwartaal 2010 (t/m juni – apple werkt met een gebroken boekjaar), waar de iPad verkopen nog net onder de Macs bleven. In Apple’s 4e kwartaal 2010 (vanaf juli dus) waren de rollen al omgekeerd en werden in die periode bijna 3,9 miljoen macs verkocht tegen 4,2 miljoen iPads.

Jannemiek - Emerce

@Peter
Ik bedoelde te zeggen dat het niet al ‘ruim een jaar’ was. Maar je hebt in die zin absoluut gelijk dat Apple al geruime tijd meer iPads dan Macs verkoopt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond