Derp

iPad-bladenkiosk Magzine.nu dupe van strenger toezicht Apple

De update voor de iPad-app van Magzine.nu, een webwinkel voor tabletuitgaven en e-readervarianten van tijdschriften, werd deze week geweigerd door Apple. De omweg waarmee via de app aankopen buiten de App Store konden worden gedaan, was aanleiding voor de weigering.

Apple wijst uitgevers en andere partijen die content, of abonnementen verkopen op de al bestaande regel waarbij verzocht wordt gebruikt te maken van de mogelijkheid om binnen de applicatie aankopen af te handelen. Hierbij houdt Apple 30 procent van de omzet in.

Magzine.nu gaat in overleg treden met de bij hun aangesloten uitgevers en beraadt zich over de te volgen koers.

Magzine.nu verkocht in december via de app nog tussen de 400 en 500 uitgaven per maand. In de Magzine.nu-app heeft de gebruiker keus uit een van de 50 tijdschrifttitels. Onder meer ANWB en Plus magazine verkopen een digitale variant via Magzine.nu.

De uitgevers kregen via deze app 75 procent van de verkochte uitgaven. Daar gingen nog de transactiekosten van af. De oprichter Wob Ten Hoeve houdt de resterende 25 procent. “Daarvoor converteren wij een tijdschrift naar een iPad-formaat.”

Ten Hoeve werkte om Apple heen. Gebruikers downloadden de gratis applicatie en konden vervolgens via de applicatie naar de webwinkel Magzine.nu om daar met iDEAL, creditcard of PayPal een los nummer te kopen. In de iPad-app kunnen de lezers de gekochte tijdschriften lezen.

Een soortgelijk initiatief is iPad-applicatie van AKO. AKO verkoopt voor iPad-bezitters twintig titels van Audax in de applicatie, waaronder Vriendin en Weekend.

3 Reacties

Apple heeft groot gelijk, het is super onhandig om buiten de App Store te betalen. Alle transacties zouden verplicht binnen de store moeten plaatsvinden, zelf voor Magazine.nu zou dit wel eens een zeer positief effect op de conversie kunnen hebben. Echter, het is te gek voor woorden dat Apple 30% pakt.

Het is over met het polderen en gedoogbeleid in de App Store.

Héél slimme jongens van Magzine.nu, ga zo door mannen, jullie zijn érg goed bezig!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug