Deel dit artikel
-

iPad-shoppen bij 9 Straatjes in nieuwe app

9 Straatjes is een van de eersten die op basis van een nieuwe framework een winkel-app uitbrengt die speciaal voor de iPad is gemaakt.

Het framework heet Highstreet, is ontwikkeld door Touchwonders uit Utrecht en wordt vandaag gepresenteerd op het Boost-onderdeel van The Next Web Conference in Amsterdam.

Fashion Retailer PME is de eerste die de Utrechtse techniek inzet voor de iPad. 9 Straatjes’-app komt een dezer dagen uit. Binnenkort volgen ook meubelspeciaalzaak Flinders en bekende speciaalzaak Potten & Pannen voor kookgerei.

Bureau Touchwonders is een van de specialistische mobiele bouwers in Nederland die zich vanaf dag een van de iPad enkel en alleen op dit apparaat richt. Die kennis heeft het team van Thijs van Schadewijk gebruikt om de optimale interface te ontwikkelen voor ‘mobiel shoppen op de bank’.

Van Schadewijk: “Highstreet is opgezet als platform zodat meerdere e-retailers kunnen profiteren van de investering die is gedaan in het ontwerpen en ontwikkelen van de app.”

“De software van Highstreet is geïntegreerd met e-commercesysteem Magento. Hierdoor kunnen bestaande webshops met een vijftien minuten durende installatie van een Magento extensie, hun gehele catalogus naar Highstreet ontsluiten. Ondanks standaardisatie van Highstreet is het ontwerp van de app in hoge mate aanpasbaar, waardoor merken een app krijgen die geheel is vormgegeven volgens de eigen styleguide.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond