Deel dit artikel
-

‘iPhone intensiever gebruikt dan Android’

De iPhone wordt in Nederland intensiever gebruikt dan een Android smartphone. Dat blijkt uit eerste metingen die Telecompaper heeft verricht met met de zogenoemde Mobile Data Tracker. Het hangt er wel van af of de gebruiker zich op het 3G- of het WiFi-netwerk bevindt.

De gemiddelde smartphonegebruiker in Nederland verstookt eigenlijk nauwelijks data. WiFi-gebruikers zitten op 1,5 GB per maand, Wifi+3G komen op 1 GB. Een gemiddelde 3G-gebruiker komt aan 188 MB. Dat waren enkele van de eerste cijfers die het Houtense bedrijf Telecompaper gisteren op zijn congres in Laren presenteerde. Samen met onder meer Wakoopa gaat de marktvorsers voortaan gedetailleerd het gebruik van smartphones meten.

Directeur Ed Achterberg zag bevestigd wat Apple maandag ook al constateerde. Het iPhone-gebruik is intensiever dan het Android-gebruik. “Android toestellen zijn goedkoper, en kennelijk past daar ook een goedkoop datagedrag bij.” Overigens let de iPhonegebruiker wel degelijk op kosten. Sommige apps zoals Wordfeud zijn typische WiFi-apps.

Voor iPhone gebruikers had T-Mobile gisteren in Laren goed nieuws. Op een niet nader genoemde locatie in Rotterdam wordt volgende week de experimentele WiFiZone gelanceerd. Gebruikers worden dan automatisch overgeheveld naar het WiFi-netwerk van T-Mobile zelf, waardoor zij zich geen zorgen hoeven te maken over het datagebruik. Rotterdam is de eerste T-Mobile stad (ter wereld) waar zo’n hotzone wordt uitgetest.

Telecompaper presenteerde gisteren ook nog een onderzoek naar het gebruik van de vaste internetverbinding. Opvallend is dat het aantal mensen dat denkt hogere snelheden nodig te hebben flink is toegenomen. Zo’n twaalf procent van de Nederlandse consumenten heeft nu nog geen verbinding van minimaal 50 Mbps, maar verwacht deze verbinding binnen twee jaar nodig te hebben. Omgerekend zijn dat 840.000 consumenten, tegen 700.000 een jaar geleden. Het aandeel van consumenten dat niet zeker is of ze ooit een verbinding van 50 Mbps nodig zullen hebben, blijft stabiel op ongeveer een derde.

32 procent van de onderzochte consumenten gelooft dat ze ooit wel een keer 200 Mbps nodig zullen hebben, inclusief drie procent van de glasvezelgebruikers die al kunnen downloaden met 200 megabit per seconde. De behoefte aan uploadsnelheden kan door consumenten minder goed worden ingeschat.

Deel dit bericht

2 Reacties

Bart Schoonenberg

“iOS gebruikers meer dataverkeer dan Android gebruikers” zou mijns inziens een betere titel zijn. Nu zeg je eigenlijk dat dataverkeer gelijk staat aan de mate waarin je je telefoon gebruikt. Bovendien is de vergelijking van iPhone met Android een rare. Weet je hoeveel budgettoestellen er bestaan met Android erop? Die zijn veel interessanter voor mensen die geen gebruik maken van mobiel internet dan de dure iPhone toestellen.

Edward Hölsken

De titel klopt wel, want uit meerdere onderzoeken blijkt al dat gemiddeld de iPhone gebruikers veel meer tijd besteden op hun toestel dan Android gebruikers. Zowel offline als online, dat is met de smartphones zeker gerelateerd aan elkaar. Misschien niet hier besproken, maar ik denk dat het vrij logisch is als je denkt aan het downloaden van apps, ben je al online bezig.

Dit is iets wat interessant is omdat er ook vaak geroepen wordt dat Android veel groter is. Het is echter alleen groter in de afzet van toestellen, qua gebruik niet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond