Deel dit artikel
-

‘Apple lanceert pas in 2020 5G iPhone’

Apple zal pas in 2020 iPhones uitleveren met 5G. Dat meldt Fast Company. Het bedrijf zou van plan zijn om zogenoemde 8161 modems van Intel te gebruiken in plaats van een oplossing van Qualcomm.

Fabrikanten als Motorola, Xiaomi, Huawei en Samsung werken allemaal aan 5G smartphones. De eerste modellen worden volgend jaar verwacht. Dan ook worden in de VS de eerste 5G netwerken in gebruik genomen.

Apple wil blijkbaar wachten. De batterijduur gaat met 5G sterk omlaag door de warmteontwikkeling, zoals ook het geval was bij de eerste 4G LTE iPhones.

Aanvankelijk waren er ook geruchten dat Apple in gesprek was met de kleinere modemmaker MediaTek die mogelijk een energiezuinige chip kan leveren.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jordan

Apple chips worden door Samsung en TSMC gemaakt, dus lijk het mij sterk dat nu een derde partij hier bij betrokken kan zijn. Eventueel zullen zij een nieuw batterij formaat laten ontwikellen. Dit lijkt mij een logischer antwoord. Iig zijn Samsung en Huawei ook van plan om pas in 2020 de eerste 5G smartphone op de maarkt te brengen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond