Deel dit artikel
-

iPhone site eigenaar droomde van financiële klapper

Rob van Z., de voortvluchtige eigenaar van iPhonehelpdesk, wilde voor zijn veertigste een financiële klapper maken en het liefst naar Brazilië verhuizen. Dat blijkt uit de rapportage van de Stichting Criminaliteitsbestrijding, die aan justitie wordt aangeboden.

De 39-jarige Rob van Z., eigenaar van de website iPhonehelpdesk.nl, is er vandoor met ongeveer 700.000 euro van klanten die nog altijd op een simlockvrij iPhone toestel zitten te wachten. Zijn huidige verblijfplaats is niet bekend.

Van Z. heeft een (Siberische) vriendin in Rusland, maar was volgens medewerkers ook "idolaat van Brazilië, net als (zoon) Mitch. Hun grootste droom was om daar te gaan wonen en wat te beginnen. De liefde ging zo ver dat hij (Van Z.) een Braziliaanse schoonmaakster had. In de buurt gaat het verhaal dat Mitch met briefjes van 200 euro en een Iphone in zijn zak liep." Ook zou de in Lelystad woonachtige Mitch "middelen hebben gekregen om iedereen te stoppen die achter zijn vader aan zat."

Waarschijnlijk zijn er 2000 telefoons bij Van Z. besteld. Die zou aanvankelijk diverse landen hebben bezocht om de bestellingen te regelen, onder meer België, Italië en Rusland. Echter zonder enig succes. Een medewerker: "Ik heb hem wel eens gezegd te stoppen met de handel, omdat hij zijn beloftes niet kon waarmaken. Soms beschikte hij wel over een gering aantal telefoons. Deze verstuurde hij dan naar personen waarvan hij wist dat ze op internet vermeld stonden op een forum. Dit was zeer tactisch van hem om het zo te doen. Zo kon hij mensen stil houden. In een vroegtijdig stadium had hij door dat hij de bestellingen niet kon leveren."

Van Z. wilde voor zijn veertigste binnen zijn. Aanvankelijk moest de verkoop van een van zijn andere sites Voetbalcoach.nl aan tv bedrijf Talpa hiervoor gaan zorgen, maar dat is uiteindelijk niks geworden. "Rob heeft tegen mij gezegd dat dit (iPhones) zijn klapper zou worden," zegt de beheerder van zijn sites die nog 12.000 euro krijgt. "Hij vertelde dat er een miljoen per maand zou kunnen binnenkomen. Ik ken Rob verder als een betrouwbare man."

De wijze waarop de creditcards werden belast roept volgens de Stichting Criminaliteitsbestrijding de nodige vraagtekens op. Het geld werd meteen overgemaakt naar Etnodating, een andere onderneming van Van Z., terwijl daar normaal een paar weken tussenzit. Medio juli zou Van Z. een gesprek hebben gehad met de tussenpersoon die het geld vasthoudt en hebben afgesproken dat het dagelijks zou worden overgemaakt. Het merendeel van de gedupeerde klanten heeft betaald met een credit card.

Van Z. zou contant geld hebben opgenomen van diverse rekeningen, waarbij het telkens om bedragen ging net onder de grens van de Wet Ongebuikelijke Transacties. Op de zondag van zijn vertrek is omstreeks 22.00 uur nog een pintransactie uitgevoerd op Schiphol. De Braziliaanse huishoudster die het kantoor altijd kwam schoonmaken, kwam de donderdag voor het vertrek van Van Z. plotseling niet meer opdagen. "Wij denken dat hij haar heeft geinformeerd over zijn vertrek."

Deel dit bericht

9 Reacties

Patrick

Waarom van Z. als je bij de SIDN gewoon Rob van Zanten ziet staan? Zelfs zn mobiele nummer staat daar gewoon vermeld…..

j scholten

Het schijnt dat Van Z. momenteel onder dwang wordt vast gehouden door z'n Siberische exvriendin in een Braziliaans eetcafe. In het bewuste cafe was hij op dat moment bezig zijn laatste iligale i-phone aan het verkopen aan een Colombiaanse drugsbaron. Zoontje Mitch (9jr.) heeft inderdaad alle middellen van z'n vader gekregen om vijanden af te stoppen. Hij heeft zowel de Siberische als de drugsbaron volledig natgespoten met groot kaliber waterpistool.

Dolores Orales

Noodoproep. Braziliaanse schoonmaakster met veel zuigkracht zoekt nieuwe baan. Mobiel even niet bereikbaar i.v.m. vertraagde levering mobiele telefoon

anoniem

die mensen ken ik ik weet ook wat er is gebeurt en het was niet een zo de bedeoling die zoon van hem wist er helemaal niks van af van wat zijn vader deed daar wist hij echt niks van af ik ken het heleverhaal..groetjes……….

anoniem

ik woon in lelystad en die "zoon"is 18 en niet 9 jr zoals vermeld in andere reacties en zoontje is inderdaad niet egt bepaald wat je noemt een lieverdje

barth

^ bizar & grappig

Jay

Volgens mij ben ik door de zoon van deze man opgelicht via marktplaats. Hij gebruikte verschillende aliassen maar wel dezelfde bankrekeningnummer.Echt gewetenloos…ik wens deze jongen echt iets ergs toe. hij heeft al veel mensen opgelicht.

Frank Minnema

De Wet (Melding) Ongebruikelijke Transacties bestaat al 2 jaar niet meer. Huiswerk doen, niet zomaar wat roepen!

fonze

artikel is ook al 2 jaar oud ;-).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond