Deel dit artikel
-

iTunes-downloads voor radiostations

Amerikaanse radiostations kunnen vanaf heden een directe link leggen tussen de live speellijsten op hun sites en de downloadwinkel van iTunes. Apple deelt 5 procent van de inkomsten.

Apple sluit een samenwerkingsverband met het Amerikaanse bedrijf Emmis Interactive. Als resultaat daarvan kunnen alle radiozenders in de VS hun luisteraars de zojuist gedraaide muziek laten downloaden. Emmis Interactive ontwikkelde hiertoe de software.

Emmis’ product Storefront werd tot op heden enkel gebruik op de site van radiozenders die van dezelfde eigenaar als Emmis zijn (voorbeeld). Die zenders exploiteren sinds 2006 een muziekdownloadwinkel op hun eigen sites. De muziekwinkel is geheel in de grafische stijl van de zender. Enkel als een bezoeker een liedje wil kopen, wordt hij na de muisklik doorgestuurd naar iTunes.

Apple staat Emmis nu toe om de Storefront software in heel Amerika aan alle radiozenders aan te bieden. Radiozenders die zich aanmelden als iTunes-affiliate mogen per verkocht liedje of album 5 procent van de omzet innen.

Emmis richt zich met zijn dienstverlening vooralsnog enkel op de Amerikaanse markt.

Deel dit bericht

2 Reacties

zaz

is dit zo speciaal? dit hebben Radio538 en Qmusic ook al tijden…

Erwin Boogert - Emerce

Een muziekdownloadwinkel is inderdaad niets nieuws, ook niet als ze op een radiosite staan. Dit verhaal gaat echter over het feit dat radiostations (en playlists) direct aan Apples iTunes te koppelen zijn. iTunes is net een slagje groter dan, bijvoorbeeld, Aim4music.  Mocht je in Nederland vergelijkbare constructies van Apple kennen, dan ben ik daar benieuwd naar.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond