iZettle haalt weer 60 miljoen euro op

De Europese betaalverwerker iZettle heeft opnieuw 60 miljoen euro aan financiering opgehaald. Daarnaast trekt het een nieuwe CFO aan die ervaring heeft bij meerdere beursgenoteerde bedrijven.

Enkel zittende investeerders doen mee in deze Series D-ronde. Dit is doorgaans de laatste stap voor een exit. Die bestaat uit een beursgang of de verkoop aan een strategische partner. Een beursgang zou niet verrassen, omdat directeur Jacob de Geer een CFO aanstelt bekend is met de strenge financiële beursregels, Maria Hedengren.

De Geer (foto) kiest een zwaardere CFO omdat zij ‘het bedrijf moet voorbereiden op de processen en financiële plannen die nodig zijn voor de volgende fase van het bedrijf.’ Waar die volgende fase uit bestaat houdt hij voor zich.

De mobiele financiële dienstverlener uit Zweden brengt een gratis kastje op de markt waarmee ambulante ondernemers betalingen per pin en chip kunnen ontvangen. Voor kleine mobiel werkende ondernemers wordt hiermee de drempel verlaagd om betalingen per chip- of bankkaart aan te nemen.

iZettle richt zich op Zweden, Duitsland, Spanje, Amerika en Engeland, en is onder meer ook in Nederland.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug