Deel dit artikel
-

Jaaromzet Deliveroo 2015: 165 miljoen euro

Maaltijdbezorger Deliveroo boekte vorig jaar een omzet van 165 miljoen euro, honderden procenten meer dan het jaar ervoor. Het bedrijf breidt dit jaar in dertig à veertig nieuwe steden uit in Engeland en gaat deze maand van start in Rotterdam.

Het Engelse bedrijf, een tegenhanger van foodora, vertelt aan investeerders dat het een uitstekend jaar achter de rug heeft. Hiermee verkeert het in de hypergroeifase die typische is voor de zogeheten ‘unicorns’, populaire groeibriljanten.

Deliveroo werd in 2012 opgericht in Engeland en is momenteel in 68 Europese steden actief. Het bezorgt de wat luxere maaltijden te leveren, in vergelijking met pizza en shoarma, en doet dat per fiets. In Nederland is de gemiddelde bezorgtijd na plaatsing van de order 32 minuten.

Het bedrijf trok afgelopen paar jaar circa 175 miljoen euro venture capital aan van onder meer Accel, DST Global en Index Ventures.

De service van oprichter William Shu (foto) is in november 2015 live gegaan in Amsterdam. Al snel volgden Haarlem, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en vanaf deze maand ook Rotterdam. Het rijdt hier met, naar eigen zeggen, circa duizend fietsers rond. De onderneming staat hier onder leiding van Philip Padberg.

In Engeland wil het komende maanden naar nog eens dertig à veertig extra steden uitbreiden. Restaurants betalen een paar euro per nieuw aangebrachte order. De optelsom van de extra gerealiseerde verkopen moet die verkoperscommissie compenseren.

Foto: RISE (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond