Deel dit artikel
-

Joep Hutschemakers aangesteld als Benelux-baas Deliveroo

Joep Hutschemakers is door Deliveroo aangesteld als Benelux-baas om het bedrijf door het constant veranderende landschap van horeca en retail te laveren.

Het vertrek bij Greetz, waar hij een kleine twee jaar CEO was, blijkt uit zijn LinkedIn-profiel. Daar heeft hij de transformatie geleid naar een winstgevende groeionderneming. Daarbij heeft hij kaarten weer centraal en op de voorgrond gezet.

De leiding van het kaartenbedrijf is nu in handen van een generale manager, in de persoon van de Française Florence Schmit. De onderneming is sinds 2018 opgegaan in het Britse Moonpig Group. Dat staat sinds januari in Londen aan de beurs.

Deliveroo is opgericht in Londen en bestiert vanaf de noordoever van de Thames een platform voor bezorging van maaltijden en boodschappen in Europa. Voor dat laatste werkt het bijvoorbeeld samen met Aldi, Co-op, Carrefour, Casino, Marks & Spencer en Whole Foods Market.

In de eerste helft van 2021 verdubbelde het aantal orders tot over de 149 miljoen met een totale waarde van vier miljard euro. Maandelijks zetten 7,8 miljoen consumenten de Deliveroo-app in. In Nederland concurreert die met Thuisbezorgd en Uber Eats.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond