Deel dit artikel
-

John Lewis vraagt geld voor click & collect

De Engelse retailer John Lewis verandert zijn prijsbeleid rondom click & collect. Klanten gaan vanaf eind deze maand geld betalen om kleine bestellingen te mogen afhalen. Duurdere orders blijven gratis om af te halen.

Het is niet rendabel om online orders met een waarde tot dertig pond (42 euro) gratis te laten afhalen bij een winkelfiliaal van John Lewis. Jarenlang subsidieerde de retailer het click & collect-concept, maar daar komt vanaf augustus een einde aan. Dan gaan orders tot dertig pond twee pond (drie euro) kosten.

Aan de Engelse krant The Guardian legt de baas Andy Street uit dat consumenten in groten getale gebruikmaken van de click & collect-optie. Dat gaat zo ver dat ze zonder bezwaar een lippenstift of Loom-bandjes op de website bestellen en deze gratis afhalen in een van de winkels. Dat kan op lange termijn niet uit, zegt Street, en daarom voert hij een drempel in.

Sinds 2008 biedt John Lewis zijn klanten de optie om online te bestellen en de orders gratis in een winkel af te halen. Deze dienst heeft bijna zeven jaar bestaan in deze vorm en is alsom bekend geworden. Het afschaffen van de gratis afhaalmogelijkheid zal vanwege het toch al forse bestel- en haalvolume minder effect op de omzet dan op de kosten hebben.

In Nederland voerde bol.com zeer recent same day deliveries in. Wie vandaag iets bestelt, kan dat vandaag nog bij een Albert Heijn afhalen. Dat kost tot september twee euro per order, daarna vijf euro.

Foto: EG Focus (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond