Deel dit artikel
-

Bol.com met AH in same day deliveries

Klanten van bol.com krijgen een nieuwe, snellere logistieke optie: vandaag bestellen, vandaag ontvangen. De webshop werkt hiervoor samen met Albert Heijn, waar de bestellingen kunnen afgehaald.

Tot vandaag deed bol.com niet mee aan de rage onder webwinkels om same day deliveries mogelijk te maken. Het is te duur en daarom is wordt het ook weinig gebruikt. Met ‘Vandaag Ophalen’ wil het bedrijf daar verandering in brengen.

Bestellingen die voor twaalf uur in de middag worden geplaatst, kunnen uiterlijk om vijf uur in de middag worden opgehaald bij een van de tweehonderd geselecteerde AH-filialen. Qua dekking omvat dat de hele Randstad, de grote plaatsen in het noorden en zuiden van het land en Antwerpen en omgeving. Dat is ongeveer de helft van het klantenbestand.

De bezorgkosten: twee euro tijdens de introductieperiode en vanaf september vijf euro.

“We kunnen alle producten leveren die we op voorraad hebben. Dat omvat dus ook de voorraden van de Plaza-partners die Logistiek van bol.com gebruiken”, zegt marketingdirecteur Michel Schaeffer. “De orders worden vanuit het magazijn van Docdata met busjes naar de afhaalpunten van Albert Heijn gebracht.” De logistieke stroom staat daarmee los van die van de supermarkt.

Tot vandaag konden orders tot elf uur ‘s avonds worden geplaatst en de dag erna geleverd.

Schaeffer: “Dit voorziet in een behoefte omdat het weer een barriere wegneemt voor online bestellen.”

Deel dit bericht

4 Reacties

frankvanbruggen.com

Vandaag getest. 11.45 blu-ray set besteld; set was vanaf 16.30 echt beschikbaar bij mijn lokale AH. Top! #ecommerce #omnichannel #retail

Erwin Boogert

Bedankt voor je feedback!

Nico Oud

De omzet van Bol.com met 3x verdubbelen leek ambitieus, maar als ik dit lees… Goed bezig daar! Ondanks hun omvang nog steeds razendsnel met innovatie.

Kanttekening

Leuk allemaal, maar je moet nog steeds betalen als het op dezelfde dag geleverd wordt. Dat vind ik zeer klantonvriendelijk want als het boven de 20 euro is, is het gratis levering. Vandaag besteld, vandaag IN HUIS (dus GRATIS thuisbezorg) behoort de maatstaf te zijn. Neem je klant eens serieus!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond