Deel dit artikel
-

Joost Hagesteijn bevestigd als lokale Snapchat-baas

Joost Hagesteijn bevestigt zelf het gerucht als zou hij de lokale activiteiten van Snapchat gaan optuigen.

Dat doet hij met een melding op zijn LinkedIn-pagina. Daarin geeft hij aan een nieuwe functie te bekleden, die van ‘Leader bij Snapchat Benelux & Nordics’.

Of het camerabedrijf al over een lokale filiaal beschikt, is nog niet bekend. Hagesteijn was kort voor publicatie niet bereikbaar voor commentaar.

Het Nederlandse kantoor, dat zich op verkoop, marketing en support zou richten, is het derde van Snapchat. In Londen en Parijs heeft het al lokale filialen.

Een van de belangrijkste taken voor Snapchat wordt het overtuigen van de lokale adverteedersmarkt van het effect van campagnes in de foto-app. Vooralsnog zijn er geen systemen om de effecten van commerciële uitingen te meten. MeMo2 speelt daar op in door zijn panel uit te vragen. Diens cijfers laten zien dat zeventig procent van de jongeren tussen de 12 en 24 jaar de app gebruikt.

Naast zijn functie bij Snapchat is Hagesteijn volgens zijn LinkedIn-profiel ook nog steeds werkzaam als managing director van AOL in Amsterdam. Bij zijn bedrijf Eleqt, een social netwerk voor welgestelden, heeft hij geen actieve rol meer. Daar is hij enkel aandeelhouder. De functie van CEO daar is in handen van compagnon Ruud Smeets.

Foto: Kevin Dooley (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond