Deel dit artikel
-

Jumbo opent nieuw E-Fulfilment Center in Bleiswijk

Jumbo Supermarkten is gestart met de voorbereidingen voor een derde E-Fulfilment Center (EFC). Daarvoor is een geschikte locatie gevonden in Bleiswijk (Zuid-Holland). Het nieuw te bouwen EFC wordt een aanvulling op de bestaande centers in Den Bosch en Raalte.

Uitbreiding van het Jumbo e-commerce netwerk is noodzakelijk om te kunnen blijven inspelen op het veranderende winkelgedrag van consumenten, zo stelt de supermarktketen.

Bleiswijk wordt net als bestaande centers een logistieke hub van waaruit klanten hun online bestelde boodschappen rechtstreeks thuis ontvangen. Jumbo verwacht ruim 1000 nieuwe banen te creëren in haar derde EFC, dat begin 2021 operationeel moet zijn.

Jumbo opende in 2014 in Den Bosch haar eerste EFC. Twee jaar later al was een forse capaciteitsuitbreiding op die locatie noodzakelijk. In 2018 ging in Raalte het tweede EFC van Jumbo open. Naar verwachting zullen Den Bosch en Raalte eind 2020 hun maximale capaciteit bereiken.

Omdat de markt blijft groeien, zijn aanpassingen aangebracht in de online organisatie en het bezorgnetwerk. Zo is onlangs nog in Utrecht de vierde regionale bezorghub geopend, naast reeds bestaande bezorghubs in Den Bosch, Amsterdam en Middelburg.

Deel dit bericht

1 Reactie

Ed kroket

Sinds wanneer heet een DISTRIBUTIECENTRUM een fullfilmentcenter? Is dit netzoiets als dat nieuwe KANTOORGEBOUW van yoursurprise een “campus” noemen?

Stop eens om die Amerikaanse labeltjes te plakken op Nederlandse dingen tenzij het ook echt zo is!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond