Just Cargo adopteert franchiseformule

Just Cargo, die zich graag de Nederlandse Uber voor koeriersdiensten noemt, gaat de grens over. Doel om is om via franchisenemers in heel Europa bedrijven en chauffeurs via de app aan elkaar te koppelen voor het ophalen en bezorgen van pakketten. Naar verwachting zullen Just Cargo Denemarken en Just Cargo België als eerste van start gaan.

Wat Uber doet met zijn taxi’s, doet Just Cargo met koeriers. Bedrijven die een pakketje willen laten bezorgen, melden dat aan op de website van Just Cargo. Chauffeurs die zich hebben aangemeld en door Just Cargo gescreend zijn, worden via de app ingeseind, pikken de zending op en leveren die af. Op deze manier zijn bedrijven 30 tot 40 procent goedkoper uit dan bij traditionele koeriersdiensten.

Inmiddels hebben zich al ruim 300 mensen aangemeld die als chauffeur pakketten willen vervoeren en maken bijna 100 bedrijven, waaronder bekende ketens als KwikFit, gebruik van de dienst.

Er zijn afrondende gesprekken met geïnteresseerde ondernemers die Just Cargo in Denemarken willen lanceren. Daarna volgt België, omdat de dienst met name in Vlaanderen nauwelijks aangepast hoeft te worden en meteen van start kan. Duitsland staat ook op de planning.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug